Trainingen

Prediker voor jou – Wijsheid voor de ziel, vreugde voor het leven

1. Omschrijving:
Het leven lijkt lucht en leegte te zijn, zegt Prediker. Maar wijsheid en vreugde zijn er ook! In deze studie gaan we samen op zoek naar de zinloosheid en gebrokenheid van dit bestaan, maar ook naar de levenswijsheid die God ons leert en de levensvreugde die Hij ons geeft.
Iedereen zoekt naar levensvreugde en een goede manier van leven. Zeker nu corona er is (geweest) vraagt ons leven een herorientatie. Prediker helpt ons op weg in de zoektocht naar zingeving – in onze zoektocht naar God en het leven met Hem, onszelf en met elkaar. De boodschap van Prediker sluit aan bij de cultuur waarin wij leven en de vragen waarmee wij rondlopen. Hoewel hij eeuwen geleden leefde, klinken zijn woorden verrassend actueel.

2. Voor wie?
Voor diegene die zoekt naar diepgang en daarnaast kwetsbaar durft te zijn. Leeftijd 18-100

3. Doelen
Predikers wijsheid is prikkelend. Zijn zoektocht naar zingeving helpt je op weg om als christen te leven in de eenentwintigste eeuw.

4. Studiebelasting:
2-3 uur per week zelfstudie + huiswerkopdrachten
12 hoofdstukken

4. Cursusmateriaal:
Bijbelstudieboek: Prediker voor jou – Sarianne en Lieuwejan van Dalen. Dit is een les- en werkboek (in het boek is schrijfruimte).

5. Werkvormen
Groepsgesprekken & samenwerkingsvormen.

6. Reviews
***** Fantastisch
YmosY 60-69 jaar Goes Zeeland 25 januari 2022 Heeft dit artikel gekocht
Ik raad dit product aan
Toegankelijk
Praktisch toepasbaar
Heldere boodschap
Ik vond prediker boek vroeger heel vervelend maar nu door dit bijbelstudie dat heel goed uitgelegd wordt een verrijking van wijsheid. Goed opgezet met video en persoonlijke vragen in levenswijsheid om te groeien in geloofzekerheid.

*****
Edwin (verified owner) – 6 January 2021
Super Interessant boek wat je een verdieping brengt in Prediker

****
Gezamenlijk Zondagsblad – 21 April 2021
De uitleg is helder en voor iedereen toegankelijk, in een prettige eigentijdse stijl. Aan de verwerking wordt veel aandacht besteed. Zeer geschikt voor jonge mensen en is een prima stimulans om bij de levensthema’s stil te staan die in dit boek vol oude maar actuele levenswijsheid is opgetekend.

 

Training in de natuur…

Een training in de natuur biedt een krachtige meerwaarde op trainingen binnen vier muren. De natuur geeft je ruimte.  Zijn in Gods schepping helpt je om stil te worden in je hoofd. Dit werkt vaak rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je hart.

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Dit doet wat met je lichaam, ziel en geest. Je komt sneller bij een diepere laag van je hart.

Tijdens de training gebruiken we metaforen en symbolieken uit de natuur. De schepping biedt allerlei aanknopingspunten aan die gaan over jouw leven. Dit helpt om sneller buiten je eigen kaders te denken. Door met symbolen en metaforen te werken maak je inzichten visueel.

Wandelen en zijn in de natuur met anderen is fijn. Stiltes zijn niet erg. Oogcontact niet noodzakelijk. Hierdoor ontstaat er meer ruimte en verbinding met elkaar.

Met welke training doe jij mee?

 

Training 1 – In contact met je hart- met Gods hart…

Doelgroep: Mensen die veel in hun hoofd zitten

Doel: Openen hartsenergie

Inhoud:

Wij zijn in het westen over het algemeen meer in contact met ons hoofd en ons denken, dan met ons hart. Het denken staat vol met aannames.  Het hoofd zoekt zekerheid en houvast. Dit maakt je vaak onrustig. Het zorgt ervoor dat je veelal in de doe-modus zit. Dat geeft stress en kost energie.

Het hart heeft een ander tempo. Vertraagt liever. Wil zich richten op zaken die er werkelijk toe doen. Zoekt verbinding, rust en vertrouwen.

Maar hoe breng je hart en hoofd samen? Hoe leg je verbinding met God wanneer je vaak in je hoofd zit? Dat ga je tijdens deze training ontdekken.

 

Start training: 11 juni, 9.30 – 12.00 uur (VOL)
25 juni, 9.30 – 12.00 uur (VOL)

Locatie: Engelse werk, Zwolle

Kosten: 35 euro p.p.

Aanmelden: sariannevandalen@gmail.com

Tip: Trek makkelijke kleding en goede schoenen aan. Neem een waterflesje en bij droog weer een kleedje mee. Tijdens de training krijg je een warme drank + een gezonde snack.

Boeking: Deze training is ook te boeken voor een eigen groep op iedere locatie in Nederland. Meer info: sariannevandalen@gmail.com

 

Training 2 – Weer Leven!

Doelgroep: Voor mensen die na een burn-out, depressie, overspannenheid de draad van hun leven willen oppakken, maar hoe?

Doel: Nieuw perspectief – nieuwe lichtpuntjes

Inhoud:

Je hebt een verlies geleden. Je hebt immers je energie en gezondheid (een tijd lang) verloren. De gevoelens die je bent tegengekomen zijn vergelijkbaar met een rouwproces. Er is/was misschien wel gemis, schaamte, verdriet, boosheid en machteloosheid. Je hebt vaak een eenzame strijdt moeten leveren. Dat is pijnlijk.

Deze training  is bedoeld om je nieuwe perspectieven en lichtpuntjes te geven op je levenspad. Hoe krijg jij je leven weer op de rit? Je gaat ermee aan de slag. 

 

Start training: 12 november, 9.30 – 12.00 uur

Locatie: Engelse werk, Zwolle (VOL)

Kosten: 35 euro p.p.

Aanmelden: sariannevandalen@gmail.com

Tip: Trek makkelijke kleding en goede schoenen aan. Neem een waterflesje en bij droog weer een kleedje mee. Tijdens de training krijg je een warme drank + een gezonde snack.

Boeking: Deze training is ook te boeken voor een eigen groep op iedere locatie in Nederland. Meer info: sariannevandalen@gmail.com

 

Training 3 – Verbinding

Doelgroep: Mensen die elkaar (een tijd) kennen en die zich meer met elkaar willen verbinden. Denk aan collega’s, studiegroepen, families, kerkgemeenschappen…

Doel: Contacten intensiveren, elkaar leren begrijpen

Locatie: buiten (nader te bepalen)

Prijs: In overleg

Boeking: sariannevandalen@gmail.com

Inhoud:

We kunnen elkaar echt van hart-tot-hart ontmoeten als we kwetsbaar durven zijn. Als we delen van onszelf laten zien, die we in de dagelijkse omgang wat meer verborgen houden. Wanneer we elkaar beter leren kennen, dan gaan we elkaar ook beter begrijpen.

In deze training werk je met de Levenslijn. De deelnemers lopen symbolisch een route langs hun leven en staan stil bij een aantal belangrijke gebeurtenissen. Tijdens de tocht zullen de deelnemers gegarandeerd nader tot elkaar komen. Er zal herkenning plaatsvinden, compassie en respect.